HU EN

Augusztusban rendezzük meg a XXIV. Egri Bikavér Ünnepet

Még soha nem vártuk ennyire, hogy végre elmondhassuk, ha minden és mindenki – de főleg a vírushelyzet – velünk van, akkor 2020-ban is lesz Egri Bikavér Ünnep.

 

Azt már hetekkel ezelőtt közöltük, hogy ebben az évben biztosan nem lesz a szokásos, júliusi időpontban Egri Bikavér Ünnep. Nem volt egy örömteli döntés, de sem a jogi környezet, sem pedig az egészségügyi helyzet nem engedte, hogy kockáztassunk bármit is, legfőképp az emberek egészségét. Akkor még nem tudhattuk, csak reméltük, hogy találhatunk egy új időpontot Eger és a környék leglátogatottabb rendezvényének. Talán még egy bejelentésünknek sem örülhettünk ennyire a fesztivál közel 25 éves története során:


2020-ban augusztus 20-a és 23-a között lesz a XXIV. Egri Bikavér Ünnep.

 


"A várossal, a szőlészekkel és borászokkal, illetve a partnereinkkel történő egyeztetés után döntöttünk úgy, hogy megrendezzük a XXIV. Egri Bikavér Ünnepet" – hangsúlyozta Tarsoly József hegybíró, az esemény főszervezője. "Nagyon köszönjük azt az aggódást és szeretetet, amelyet a fesztivál iránt érdeklődők zúdítottak ránk az elmúlt hetekben. Ezt látva is külön öröm, hogy egyelőre úgy fest, nem kell lemondanunk az eseményt".


Tarsoly József megjegyezte: "A vírushelyzet utáni újraindulásban mind a borászok, mind a helyi vendéglátók és a város turizmusa szempontjából is kiemelt szerepe lesz az Egri Bikavér Ünnepnek. Ebben az évben talán az eddigieknél is fontosabb találkozások színtere lehet a fesztivál, ahol családok, baráti társaságok, régi ismerősök koccinthatnak újra azzal az egri borral, amely ereje most a közösségben és az összetartásban is rejlik". A hegybíró kiemelte: az új helyzet egy egészen más szervezést igényel, a felkészülési idő sokkal rövidebb, de igyekeznek mindent megtenni azért, hogy az idei is egy felejthetetlen borünnep legyen.


A XXIV. Egri Bikavér Ünnep helyszíne az eddig megszokott Érsekkert lesz. A programkínálatról és az egyéb részletekről az elkövetkezendő hetekben folyamatosan közlünk majd részleteket. Érdemes csatlakozni Facebook-oldalunkhoz és regisztrálni az idei fesztivál Facebook-eseményére is.

 

Kontakt

Eger Város Hegyközsége

3300, Eger, Deák Ferenc út 51.
Tel./Fax: +36-36-411-943
egrihegykozseg@gmail.com